Outplacement en ziekte

Outplacement en ziekte

Wanneer je te maken krijgt met ziekte op de werkvloer, kunnen er tal van uitdagingen op je afkomen. Een van die uitdagingen kan zijn hoe je omgaat met je carrière en professionele ontwikkeling, vooral als je door de ziekte niet meer in staat bent om je huidige functie uit te oefenen. Dit is waar outplacement tijdens ziekte om de hoek komt kijken. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over outplacement tijdens ziekte.

Wat is Outplacement?

Outplacement is een proces waarbij een organisatie of een speciaal outplacementbureau ondersteuning biedt aan medewerkers die hun baan hebben verloren of op het punt staan hun baan te verliezen. Het doel van outplacement is om deze medewerkers te helpen bij het vinden van nieuwe carrièremogelijkheden buiten het bedrijf. Dit kan advies omvatten over het schrijven van een cv, sollicitatietraining en loopbaanbegeleiding.

Outplacement tijdens tiekte: Waarom is het belangrijk?

Wanneer je ziek bent en niet langer in staat bent om je huidige functie uit te voeren, kan het idee van het vinden van een nieuwe baan overweldigend zijn. Outplacement kan in deze situatie van onschatbare waarde zijn. Het biedt niet alleen praktische hulp bij het zoeken naar een nieuwe baan, maar ook emotionele ondersteuning om de overgang gemakkelijker te maken.

Hoe werkt outplacement tijdens ziekte?

 1. Beoordeling en Planning
  Het proces begint met het beoordelen van je vaardigheden, ervaring en carrièredoelen. Samen met een outplacementadviseur stel je een plan op dat past bij je situatie en behoeften.
 2. Hulp bij Sollicitaties
  Outplacementbureaus kunnen je ondersteunen bij het maken van een effectief cv en sollicitatiebrieven. Ze kunnen je ook helpen bij het voorbereiden van sollicitatiegesprekken en het ontwikkelen van je persoonlijke pitch.
 3. Loopbaanbegeleiding
  Tijdens ziekte kan je perspectief op je carrière veranderen. Loopbaanbegeleiding helpt je om je sterke punten en interesses te begrijpen, zodat je beter kunt bepalen welke richting je wilt inslaan.
 4. Emotionele Ondersteuning
  Ziekte en het verlies van een baan kunnen emotioneel zwaar zijn. Outplacementadviseurs zijn er ook om je emotioneel te ondersteunen en je te helpen omgaan met de veranderingen.

Voordelen van outplacement tijdens ziekte

 1. Outplacement helpt je bij het navigeren door de overgang van ziekte naar een nieuwe carrière. Dit kan je zelfvertrouwen vergroten en je helpen om positief te blijven.
 2. Outplacementbureaus hebben vaak uitgebreide netwerken van werkgevers en contacten in verschillende sectoren. Dit kan je helpen om nieuwe kansen te vinden.
 3. Je krijgt toegang tot deskundig advies over sollicitatieprocedures, carrièrekeuzes en marktontwikkelingen.

Zelfzorg tijdens outplacement tijdens ziekte

Terwijl outplacement tijdens ziekte je kan helpen bij je carrièrepad, is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hier zijn enkele tips:

 1. Luister naar Je Lichaam
  Zorg ervoor dat je gezondheid op de eerste plaats komt. Luister naar de signalen van je lichaam en neem de tijd die je nodig hebt om te herstellen.
 2. Stel Realistische Doelen
  Het vinden van een nieuwe baan kan tijd kosten, vooral als je herstellende bent. Stel realistische doelen en laat je niet ontmoedigen als dingen langzamer gaan dan verwacht.
 3. Zoek Steun
  Praat met vrienden, familie of een professionele counselor om je emoties te uiten en te verwerken.

Conclusie

Outplacement tijdens ziekte kan een waardevolle bron van steun en begeleiding zijn voor mensen die hun carrière willen voortzetten na een periode van ziekte. Het helpt je niet alleen bij het vinden van nieuwe kansen, maar biedt ook de emotionele steun die je nodig hebt tijdens deze transitie. Onthoud dat je gezondheid altijd voorop staat, en met de juiste ondersteuning kun je je carrièrepad succesvol voortzetten, zelfs na tegenslagen.

Outplacement en ziekte
Schuiven naar boven